Kinderen en volwassenen

Kinderen: Als ouder kan je een afstemming aanvragen voor je kindje. Bij kinderen is het soms lastig te achterhalen wat hen bezig houdt of waarom ze bepaald gedrag vertonen. En dan kan een afstemming hulp bieden. Vragen zoals: Waarom plast mijn kind nog in bed? Waarom slaapt het niet door? Heeft mijn kindje pijn? Waarom praat mijn kindje nog niet? Waarom is mijn kind zo druk? Doe ik het wel goed als ouder? Uit de afstemming kunnen handvatten en inzichten komen die je kindje zelf aangeeft. Alles word positief benaderd en er is nooit sprake van goed of fout. Alleen hoe zaken veranderd of verbeterd kunnen worden. Na een afstemming kan het zijn dat het gedrag of probleem direct veranderd en soms is er meer tijd nodig. Een kindje voelt zich graag gehoord en begrepen. Dat maakt vaak al een hele verandering.

Volwassenen: Ook volwassenen lopen vaak rond met (levens)vragen. Zoals: Past dit werk wel bij mij? Heb ik de juiste keuze gemaakt? Waarom ben ik zo snel moe? Heb ik nog problemen met mijn verleden? Hoe los ik dat op? Waarom ben ik zo angstig? Waarom slaap ik onrustig? Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het vragen. En als je er niet uitkomt met je vragen kan ik je helpen. Soms dienen dingen zich ook vanzelf aan in een afstemming. Zaken die gehoord of opgelost mogen worden. Het kan zijn dat je niet direct de antwoorden direct leest in het verslag, maar dat na langere tijd en vaker teruglezen de dingen op hun plek gaan vallen.